Pince-túra
Pihenés
Kirándulás

Kirándulás

A galéria eléréséhez kattintson a képre!

KIRÁNDULÁS A HEGYEKBEN

Az ország egyik legfontosabb turista útvonala, az országos kék túra itt halad el a falu mellett. A Bükki Nemzeti Park szinte a Vendégház kapujában kezdődik. A közelben olyan turista nevezetességeket és falvakat látogathatunk meg, mint a szarvaskői vár, Bélapátfalva: Apátság, Szilvásvárad, Szalajka-völgy, a siroki vár, Bükkszentkereszt, Cserépfalu, Felsőtárkány, Lillafüred.

FÜRDŐK

Eger fürdőkultúrája a középkorig nyúlik vissza. Ki ne hallott volna a híres Török-fürdőről, ahol nem csak mozgásszervi betegségeket, hanem nőgyógyászati panaszokat is kezelnek. Mellette a Termálfürdő, valamint a közelben a Bitskey Aladárról elnevezett fedett uszoda.

További híres fürdőhelyek a környéken, néhány km-re: Bogács, Egerszalók, Bükkszék, Zsóry

EGER

Magyarország harmadik leglátogatottabb városa, évente több, mint egymillióan keresik fel a várost. Csupán néhány nevezetességet említenénk: az egri vár, Szépasszony-völgy, Fazola kapu, Minorita templom, Dobó tér, Érsekkert, Líceum, Bazilika.

KASTÉLYOK, VÁRAK

A Bükk számos gyönyörű kastélynak és egykori nemesi kúriának ad otthont, amelyek közül, már csak közelségük miatt is meg kell említenünk az egri, a szarvaskői és a siroki várat, a kastélyok közül pedig a legendás De la Motte kastélyt Noszvajon.

Pincetúra

Ha nálunk jár, és elbűvöli a borok világa, vagy csupán ízlelőbimbóit kényeztetné, ne habozzon, csatlakozzon ...tovább

Pihenés

Nincs is jobb annál, mint egy munkás hét után kiszakadva a szürke hétköznapok sodrából, megpihenni egy festői szépségű ligetben, valahol a hegyek lábánál. ...tovább

Kirándulás

Az ország egyik legfontosabb turista útvonala, az országos kék túra itt halad el a falu mellett. A Bükki Nemzeti Park szinte a Vendégház kapujában kezdődik. ...tovább